EXPO 2020 i Dubai

Nytt datum för Expo 2020 i Dubai är: 1 oktober 2021 till 31a mars 2022. Detta beslut togs av Expo kommittén med anledning av Covid-19.

1a oktober, 2021 drar Expo igång här i Dubai. Sverige är med och ställer ut de senaste Svenska innovationerna. Expo kan jämföras med Olympiska spelen fast för kunskap. Världsutställningen pågår i 6 månader fram till 31a mars 2021. Temat för Expo är “Connecting minds, creating the future”. Ett perfekt tema för en stad som är uppbyggt av människor från hela världen.

När detta skrivs är det klart att 192 länder med egna paviljonger kommer ställa ut. I paviljongerna har de chans att visa upp sin kultur och nya innovationer. I Dubai har det pratats om Expo 2020 sedan det blev klart i November 2013 att Dubai blev värdland.

Expo området är enormt och besökare kan förväntas sig en oförglömlig upplevelse. Det kommer finnas mat från jordens alla hörn, underhållning och massa intressanta utställningar.

För företag är det ett perfekt tillfälle att se de nyaste innovationerna från hela världen, utbyta erfarenheter och nätverka.

Sveriges medverkan i Expo2020

Sverige medverkar och kommer visa upp det senaste innovationerna från stora och små företag. Passande nog så kommer Sveriges monter ligga i hållbarhets delen av Expo området. Här kommer mycket hända! Förutom chans att träffa representater från innovativa företag från Sverige så ryktas det om en magi show… med största sannolikhet kommer även flera kända Svenska artister att uppträda. Våren 2019 intervjuade jag Anders som är ansvarig för Svenska EXPO 2020 satsningen. Här kan ni lyssna på hela intervjuvn: https://www.swenglanese.rocks/index.php/project/episode-43-anders-the-head-of-the-swedish-2020-delegation/

Anders är ansvarig för Svenska delegationen till Dubai och Expo 2020.
Anders är ansvarig för Svenska delegationen till Dubai och Expo 2020.

Historien bakom Expo och världsutställningen

Första världsutställningen skedde 1851 i London. Innan sociala medier så var detta ett sätt att visa upp sina innovationer för världen. De första åren var fokus just på handel mellan länder. Om tex Ericsson ville visa upp en ny innovation för världen så var världsutställningen ett perfekt tillfälle. 1889 var det Paris tur och Eifeltornet stod vid ingången till utställningsområdet.

1939 var utställningen i New York och fokus blev här även kulturella utbyten. Temat i New York var “Building the World of Tomorrow”.

Världsexpo sker ungefär vart 5e år. 2015 var det i Milano och 2010 i Shanghai.

Vad vi kan hjälpa till med?

Expo 2020 i Dubai är helt enkelt ett måste. Både för dig som vill komma som turist eller som företagsbesökare.

Att göra business i Dubai är enkelt. För den som vet hur det fungerar. Om man inte vet, kan det bli väldigt många kostsamma misstag. Jag, Oskar Andermo, grundaren av Dubaiguide har bott i Dubai sedan 2007.

För Expo 2020 kan jag och mitt nätverk hjälpa till med:

  • Strategi, lokal kunskap och nätverk.
  • Eventmanagent
  • Branding, PR och digital marknadsföring
  • Förståelse för Dubai och dess kultur
  • Teambuilding aktiviteter
  • Bokning av hotell och aktiviteter (för grupper och VIP) . Läs mera här.

Mera info på www.chikara-consulting.com Frågor: oskar@chikara-consulting.com