Måste göra i Dubai

Dubai är en stad i förändring. Även fast takten inte är lika snabb som tidigare så händer det fortfarande väldigt mycket. Det kan därför vara svårt att hålla koll på det senaste.

Så här kommer våra 5 måsten när du besöker Dubai:

 

1, Middag vid fontänen.

Ta dig ner till Down Town Dubai, shoppa loss i Dubai Mall och avsluta med middag på en av restaurangerna runt världens största fontän. Det finns flera bra och du väljer efter vilken mat du gillar. Är du trött på människor och inte hungrig så gå in på Kinokya (Dubais bästa bok affär) och gå till deras kafé. Härifrån har du bra utsikt över fontänen och det är betydligt lugnare.

 

2, Njut av utsikten från Burj Khalifa

Att åka upp i världens högsta byggnad och se solen gå ned är självklart obligatoriskt vid dit besök i Dubai. Försök boka biljett innan då priset blir mycket billigare än om du köper på plats. Kombinera detta med punkt 1. Här kan du köpa biljetter och dessutom komma före i kön: biljetter till Burj Khalifa.

 

3, Åk till Mall of the Emirates och åk skidor

Denna aktivitet har varit med ett tag men vi tycker fortfarande att den är ett måste. Att gå runt i ett köpcentrum till att några minuter senare ta rulltrappan upp till backen med skidor i hand är en speciell känsla. Åkningen är självklart inte super bra men de har iallafall stols lift.

 

4, Fika på lyxhotell

Något som vi gör nästan varje helg är att åka till något härligt lyxhotell och ta en långfika. Det finns nu många fantastiska hotell som är kul att se och uppleva. Några exempel Madinat, Armani, Atlantis, Raffles, One and Only etc. Afternoon tea på Burj Al Arab är också en kul upplevelse som för många är ett måste. Det enda 7 stjärniga hotellet i världen. Här kan du boka för att säkra en plats: afternoon tea på Burj

 

5, Åk ut i öknen

Att vara i Dubai utan att åka ut i öknen är som att vara i Paris och inte åka upp i Eifel tornet. Helt enkelt ett måste. Det finns massor av olika turer. Vi rekommenderar självklar vår egna: unik öken tur. Tycker du att den är för dyr så finns det många billigare alternativ. Men var beredd på att det är lite turistiga. Om ni inte vill åka på safari så åk ut till öken hotellet Bab Al Shams och ta en fika. Ca 25 minuter från Mall of the Emirates.