nature trail ökensafari

Nature trail

En unik ökensafari för den mera äventyrliga resenären!

En unik upplevelse du aldrig kommer glömma!


Att åka på ökensafari när du besöker Dubai är ett måste.
Tyvärr har detta utvecklats till en kommersiell massindustri. Stora grupper flockas ut i öknen i en lång rad av bilar och kvällen avslutas i ett stort uppsatt läger som av många beskrivs som en turistfälla. Det passar vissa men inte alla.
Efter att vi bakom Dubaiguide personligen varit på flera av dessa började vi leta efter en mera äkta upplevelse. Tillsammans med en lokal partner har vi därför tagit fram “Nature trail” – ökensafari på riktigt!
Detta är för dig som gillar att vara i naturen.

“Detta mina kära läsare var en upplevelse jag kommer att minnas resten av mitt liv, fasen vad häftigt det var!” Annica Englund, bloggare


"Wow! 10 av 10! Fantastiskt tur!! Christer Bonde

Så här går det till:

Vi hämtar upp er på ert hotell i Dubai och åker sedan rätt ut i öknen. Explorer tours åker till en del av öknen där ni med största sannolikhet kommer att få vara helt ensamma förutom lite enstaka djurliv.
Väl i öknen letar vi upp några sanddyner och er chaufför visar hur man använder en 4 hjulsdriven bil som berg och dal bana. Detta är en riktig adrenalin upplevelse som garanterat kommer få ditt hjärta att slå snabbare!

När ni känner att ni har fått nog säger ni helt enkelt bara till er chaufför då ni är ensamma med honom och på sätt kan bestämma takten.

Efter detta har ni chans att testa på att åka snowboard i öknen. Er chaufför stannar vid lämplig kulle och plockar fram brädan.
Ni kan nu ticka av att ni kört snowboard i öknen!

När ni har experimenterat färdigt med sand som underlag istället för snö så börjar det bli dags att se solnedgången. Er chaufför tar fram mattor och lite dadlar och ni har chans att avnjuta en magisk solnedgång.

Middag under stjärnornaUnder tiden ni njuter av solnedgången förbereds grillen. När solen har bytts mot stjärnor och månen så avnjuts en välförtjänt måltid under stjärnorna.
Efter middagen finns möjlighet att röka vattenpipa för de som vill. Resten av kvällen njuter ni av den magiska stjärnhimlen och tystnaden långt ifrån stressen i Dubai!

Priser och bokning:


2 personer - 1200 AED per bil
3 personer - 1350 AED per bil
4 personer - 1700 AED per bil
För 5e och 6e personen betalar ni 350 AED per person.
Sedan 1a januari 2018 har vi nu moms i Dubai. Priserna ovan är exklusive moms på 5 %.
VI hämtar upp er runt 14:30, tillbaka runt 21:30-22:00. (ingår för boende i Dubai)
För bokning eller mera information: Boka här

För de som verkligen vill uppleva öknen finns möjlighet att sova över i tält. Detta är verkligen ett fantastiskt äventyr!
Pris med övernattning:
600 AED per person. Minst 4 personer i varje bil. Inkluderar allt ovan plus tält, all övernattningsutrustning samt frukost.
Pick up runt 14:30, tillbaka dagen efter runt 10:00

För bokning eller mera information: Boka här

Vill ni boka “vanlig” safari kostar det 250 AED per person och det finns inget minimikrav på antal personer i bilen. Då delar ni bil med andra. Vill ni boka denna skriv “desert safari” som "type of activity").

Vad är största skillnaden? denna artikel beskriver skillnaden.
”Allt från bokningen, upphämtningen, safarin och kvällsaktiviteten var kanon. Det var några av de bästa timmarna i Dubai. Min fru hade aldrig åkt något liknande och säger efter eventen att hon vill åka igen. Kan starkt rekommendera arrangören.”

Jonas Ramnek

Video

Denna video förklarar bakgrunden och skillnaden på "nature trail" och vanlig safari på 3 minuter: