Shopping i Dubai

Att shoppa i Dubai är ett rent nöje då utbudet är enormt! Om du kommer som turist en vecka kan du åka till ett nytt köpcentrum varje dag och ändå inte hinna med alla. Prisnivåerna är ungefär som i Sverige men du har också flera reor under året då du kan göra riktiga fynd. Jag tänkte här sammanfatta några av de största köpcentrumen du kan hitta i Dubai och lite allmänna shoppingtips.

Dubai Mall

Världens största shoppingscentrum. För att veta mer, klicka på länken nedan.

Dubai Mall

Mall of The Emirates

Detta är nästa måste för Svenskar som besöker Dubai. Mall of the Emirates har nämligen den berömda inomhusbacken för skidåkning. Det är en rolig grej att kunna gå på H&M, ta en fika på Starbucks, gå in i Peak Performance butiken för att sedan byta om, sätta på sig pjäxorna och ta rulltrappan upp till skidbacken. Här väntar en sittlift och hyfsad skidåkning. Kolla denna film jag gjorde från skidbacken: vi testar Ski Dubai Shoppingen är dessutom enorm och vi kan rekommendera ett besök i Virgin butiken och Carefour (matbutik som även har elektronik till bra priser).

Gold Soukhen

I Deira som är del av gamla Dubai hittar du Dubais guld soukh. Här kryllar det av butiker som säljer massor av olika guldsmycken. Se till att pruta ordentligt innan du bestämmer dig. Vi rekommenderar att uppdatera sig på de senaste guldpriserna innan ni åker.

Karama

Gillar man att shoppa kopior är detta rätt ställe. Här finns det mesta till bra priser. Det bästa kopiorna är ofta gömda och du kan behöva följa med till någon skum lägenhet bakom marknaden för att göra det där riktiga fyndet. Nästan alla taxichaufförer hittar hit.

Övriga köpcentrum som kan vara värda att kolla in är Ibn Battuta, Festival City (har Ikea), Deira City Center, Burjuman, Wafi (en del trevliga restauranger)

Dubai Outlet Mall

Ligger ca 30 minuter från centrala Dubai på vägen mot Al Ain en bit ut i öknen. Här gäller samma sak som vilket outlet mall som helst - att ha tur. Det går att fynda men det gäller att ha tur med storlekar. Om du är i Dubai längre än en 1 vecka kan detta vara en bra halvdagsutflykt.