Hotell i Dubai

När det kommer till hotell finns otroligt mycket att erbjuda i Dubai. De flesta stora varumärken inom hotellvärlden finns representerade: Hyatt, Sheraton, Westin, Fairmont, Shangri la, Raffles, Ritz Carlton, Marriot, Hilton, Radisson mm. Utbudet är enormt.

Beroende av vilken anledning du kommer till Dubai finns det olika alternativ. Som turist är det självklart trevligt med ett strandhotell. De flesta strandhotellen ligger på Jumeirah beach ca 30 minuters bilfärd från flygplatsen. Alla hotell på denna strand är nu 5 stjärniga då de rev Oasis Beach hotel 2009 som var det enda 4 stjärniga. Att bo på stranden är lite dyrare än stadshotellen.

Ett annat alternativ är att bo på den första konstgjorda palmen Palm Jumeira. Atlantis är det första hotellet som öppnade upp där och hur många hotell som är planerade till Palm Jumeira är inte helt klart ännu. Atlantis har 1600 rum och en enorm vattenpark. Atlantis är ett bra hotell för barnfamiljer. I dagsläget finns Atlantis, One & Only The Palm, Zabeel Saray, Sofitel, Rixos, Anantara, Waldorf Astoria, Fairmont och Kempinski klart på palmen. Alla dessa hotell är i lyxkategorin.
Är du ute efter ett paket pris med allt inkluderat som ofta blir billigast så kan vi rekommendera denna partner: billigaste paketresorna till Dubai

Om du redan bokat flyg och vill jämföra priser på hotell så kan vi rekommendera denna sida: Jämför hotellpriser

Ett nytt sätt att resa är att använda Airbnb. Här kan vem som helst lägga ut sitt boende för turister. Allt från budget till fina villor på palmen. Airbnb är stort i Dubai och det finns hur mycket som helst. Kolla här. 

Kommer du som affärsresenär beror det på vilken del av staden du skall ha mest möten. Kommer du för någon kongress på World trade center så är hotellen på Sheikh Zayed nära. Skall du besöka Jebel Ali Free Zone så är hotellen i Dubai Marina och Jumeirah Beach strip närmast.

Om du är ute efter mera budget alternativ rekommenderar vi Arabian Park eller något av Ibis eller Holiday Inn Express hotellen. Inga av dessa är direkt på stranden då endast 5 stjärniga hotell ligger direkt på stranden men om du åker utanför rusningstrafiken tar det mellan 15 – 30 minuter till stranden oavsett var du bor.

Andra hotell som är nästan ett måste att se är: Burj Al Arab (ingen introduktion behövs…), The Address (bra utsikt från deras barer över Burj Dubai, världen högsta byggnad) och Madinat (3 hotell och en uppbyggd souk full med restauranger och barer).

Jumeirah Beach Walk är ett väldigt trevligt område där det är fullt av kaffer och restauranger och gångavstånd till stranden. På andra sidan gatan har du hotell som Mövenpick Jumeirah, Sofitel Jumeirah, Amwaj Rotana och det enda 4 stjärniga – Ocean View hotell.

På denna sida kan du jämföra priser på olika hotell: Jämför hotellpriser