Vad är priset för barn?

Barn under 3 är tyvärr inte tillåtna att följa med till öknen av försäkrings skäl. Barn över 3 år betalar samma pris. Anledningen till detta är att största kostnaden inte är maten utan bilen och chauffören som är samma oavsett ålder.

När hämtas vi upp?

Detta beror på vilken månad det är då solen går ner tidigare i tex december. Vid bokning kommer exakt tid att bekräftas. Normalt mellan 15:00-16:00.

När är vi tillbaka på hotellet?

Då ni många gånger är själva med chauffören kan ni bestämma lite som ni själva vill. Generellt mellan 21:00- 22:00 beror på var i Dubai ni bor.

Vart kan vi hämtas upp?

Vi hämtar upp i stora delar av Dubai. Bor ni lite utanför kan en extra kostnad tillkomma.

Jag har hittat billigare ökensafaris, hur kommer det sig att privat ökensafari kostar mera? 

Detta är en privat safari och inte en “massturism” produkt. Det finns massor av olika företag som kör ökensfari av varierande kvalité. Privat ökensafari är för dig som gillar äventyr och är van att vara i naturen. Vi erbjuder även “vanlig” ökensafari (se nedan) som är prisvärd och liknande produkt som de andra.

Vad är största skillnaden på denna ökensafari och andra ökensafaris?

Största skillnaden är att ni åker till en annan öken än den vanliga där ni med största sannolikhet kommer vara helt ensamma. Det är heller inget uppsatt camp utan det grillas på plats bara för er. Ni är också själva med chauffören och kan på så sätt bestämma takten. Läs mera här. 

Kan vi även boka en ”vanlig ökensafari?

Ja. Vår leverantör har en väldigt populär vanlig ökensafari som avslutas i ett uppsatt läger med underhållning. Pris för detta är 250 AED per person och kan bokas oavsett hur många ni är. Ni delar då med andra.

Finns det möjlighet att rida på kameler?

Tyvärr inte. Om ni vill se kameler så säg till vid bokning så kan de stanna till vid en kamel farm i närheten. Extra kostnad totalt 100 AED.

Vi är sugna på andra ökenäventyr? Finns det något annat?

Vår leverantör är expert på äventyrs aktiviteter i hela Förenade Arab Emiraten och Oman. Det kan t.ex. erbjuda fler dagsturer in i Liwa öknen. Kontakta oss för mera info.

Är det säkert?

Vi arbetar ihop med ett företag som har lång erfarenhet av turer i öknen. Alla bilar är försäkrade. De är ledande på äventyrsturism i Dubai. Om ni är intresserade av äventyrsresor så kontakta oss så kan vi ta fram ett skräddarsytt paket med allt från längre turer i öknen, klättring, fisketurer, camping turer i bergen etc.

Hur ska jag gå klädd?

Ta med solkräm, solglasögon och bekväma kläder. På vinterhalvåret är det bra med sandaler och en varmare tröja. På sommaren kan sanden vara för varm så ett par gymnastik skor går bra.

Vad händer om jag blir åksjuk?

Eftersom turen är exklusiv så bestämmer ni själva takten. En del vill åka fortare en del saktare. Om någon blir åksjuk kan ni be chauffören att sakta ner.

Gör ni även grupp resor för ökensafaris?

Absolut! Vi skräddarsyr paket helt beroende på behov. Vi har flera olika alternativ av teambuilding övningar som vi kan göra i öknen.