Att ta sig till Dubai


Med direktflyg både från Stockholm och Köpenhamn är det enkelt att ta sig till Dubai. Flyget tar lite mera än 6 timmar. Tidsskillnaden är på vintern 3 timmar och på sommaren 2 timmar då man inte byter till sommar tid.

Emirates till Dubai

Bästa sättet att ta sig till Dubai är direkt med Emirates. Emirates lanserade Köpenhamn-Dubai under 2011 och Stockholm-Dubai 4e juni 2013. Med Emirates flyger du snabbt och bekvämt direkt till Dubai på moderna flygplan med den senaste underhållningen och bra mat.

Från Stockholm flyger du 6 dagar i veckan (ej tisdagar, uppdaterat december 2022)

Flyger du från Köpenhamn så går flyget 7 dagar i veckan. Tyvärr har de bytt ut Airbuss 380 så nu flyger du med en Boeing 777 (uppdaterat december 2022).

Emirates är ett fantastiskt flygbolag med moderna plan och bra service. Flygbolaget startades 1985 av Maktoum familjen. Sheikh Mohammeds farbror Sheikh Ahmed Bin Saed Al Maktoum var ansvarig och är fortfarande Chairman. Emirates flyger nu över hela världen och är de flygbolaget med mest Airbus 380 (2019). Då majoriteten av deras flygplan är nya så har Emirates i snitt mindre utsläpp än andra flygbolag.

Övriga flygbolag

Emirates är i dagsläget de enda flygbolagen som flyger direkt. Om priset är viktigt, så kan det vara värt att söka på andra flygbolag också, men då gäller byte någonstans i Europa. Tex Turkish Airline kan ha bra priser till Dubai.

Vad ska man då göra i Dubai? Läs mera här.