Att ta sig till Dubai


Med direktflyg både från Stockholm och Köpenhamn är det enkelt att ta sig till Dubai. Flyget tar lite mera än 6 timmar. Tidsskillnaden är på vintern 3 timmar och på sommaren 2 timmar då man inte byter till sommar tid.

Norwegian till Dubai

Norwegian lanserade direktflyg från Stockholm och Oslo den 26 oktober 2008. De flyger dagligen från Oslo, Göteborg, Köpenham och Stockholm. Dock endast under vinter halvåret. Säsongen 2019/2020 går första flygningen 27e oktober och den sista 28 mars 2020.

Emirates till Dubai

Emirates lanserade Köpenhamn-Dubai under 2011 och Stockholm-Dubai 4e juni 2013. Med Emirates flyger du snabbt och bekvämt direkt till Dubai på moderna flygplan med den senaste underhållningen och bra mat.

Från Stockholm flyger du dagligen och på helgerna går det två flyg.

Flyger du från Köpenhamn flyger du med en Airbuss 380 vilket är en upplevelse i sig.

Bästa sättet att ta sig till Dubai är med Emirates som är ett fantastiskt flygbolag. Flygbolaget startades 1985 av Maktoum familjen. Sheikh Mohammeds farbror Sheikh Ahmed Bin Saed Al Maktoum var ansvarig och är fortfarande Chairman. Emirates flyger nu över hela världen och är de flygbolaget med mest Airbus 380 (2019). Då majoriteten av deras flygplan är nya så har Emirates i snitt mindre utsläpp än andra flygbolag.

Övriga flygbolag

Emirates och Norwegian är i dagsläget de enda flygbolagen som flyger direkt. Om priset är viktigt, så kan det vara värt att söka på andra flygbolag också, men då gäller byte någonstans i Europa.

Vad ska man då göra i Dubai? Läs mera här.