Turist i Dubai

Här kan du läsa mera om vad du kan göra som turist i Dubai. Stannar du en vecka kan du vara beredd på en händelserik och annorlunda upplevelse.

Ökensafari i Dubai

Ökensafari är nästan ett måste när du besöker Dubai och det finns väldigt många företag som erbjuder ökensafaris. Att åka 4wd upp och ner för sanddyner är en riktigt cool naturupplevelse. Om du även har tid att sova över i öknen är det verkligen att rekommendera. Att äta middag ute i det fria en stjärnklar kväll är en häftig upplevelse. Det finns väldigt många företag som erbjuder ökensafari. Det kan i dagsläget vara svårt att veta vilken man ska välja. Kort kan man säga att du får vad du betalar för. Desto lägre pris desto enklare. Jag gillar själv att vara i naturen och har därför tagit fram en mera naturnära safari tillsammans med en partner. Den är privat så den blir lite dyrare. Här kan du läsa mera om den: ökensafari i Dubai.

Som turist i Dubai tycker jag att åka på ökensafari är ett av de måsten.
Privat ökensafari i Dubai är en upplevelse du aldrig kommer glömma.

Shopping i Dubai

Shoppingen är bra och utbudet enormt. Prisnivån är något under eller ungefär samma som i Sverige. Elektronik sägs vara ännu billigare. Passa på att fynda en bra digitalkamera när du är här. Billigast är det oftast i Carrefour en stor Fransk varuhuskedja som finns i de flesta shoppingcenter i Dubai. Få informationen från de mindre butikerna där servicen är bättre gå sedan till Carrefour för att inhandla.

Det finns enorma köpcentrum och detta är del av Dubai upplevelsen. Dubai Mall är det nyaste som öppnade i oktober 2008 och sägs vara världens tredje största shoppingcentrum. Missa inte deras akvarium och inomhus hockeyrink. Utanför har du världens högsta byggnad Burj Khalifa samt världens största fontän. Detta är ett måste. Läs mera här.

Mall of The Emirates är det näst största shoppingcenter och också del av Dubai upplevelsen. Här finns förutom shopping den berömda inomhusbacken. Andra stora bra shoppingcentrum är Ibn Battuta Mall, Festival City (där Ikea finns), Burjuman och Wafi. Här kan du läsa mera om shopping.

Dubai Mall, Burj Khalifa och fontänen. Ett måste när du besöker Dubai. Turist i Dubai.
Dubai Mall, Burj Khalifa och fontänen. Ett måste när du besöker Dubai.

Sola och bada i Dubai

Sol och bad är en naturlig del om du kommer hit som turist. Bor du inte på ett strandhotell kan du ta dig till någon av de öppna stränderna. Det finns öppna stränder mellan de stora strandhotellen. Om du ser mot havet har du till höger om Burj Al Arab en öppen strand där du även kan få bra bilder på Burj Al Arab. Även ute vid Dubai Marina och Jumeirah Beach Residence mellan Hilton Jumeirah och Sheraton Jumeirah finns en öppen strand som är väldigt populär. Alla de stora strandhotellen tillåter även externa gäster för en avgift. Dessa priser har gått upp väldigt mycket det senaste åren och priserna för att använda deras strand och  pool ligger på mellan 150 – 300 dirhams. Här kan du läsa mera om olika stränder i Dubai.

Stranden bredvid Burj Al Arab är perfekt för att kolla solnedgången. Turist i Dubai.
Stranden bredvid Burj Al Arab är perfekt för att kolla solnedgången.

Att vara turist i Dubai är perfekt för dig som gillar sol, bad, shopping och bra restauranger.

Här kan du läsa mera om hotell i Dubai.