Hotell i Dubai

När det kommer till hotell finns otroligt mycket att erbjuda i Dubai. De flesta stora varumärken inom hotellvärlden finns representerade: Hyatt, Sheraton, Westin, Fairmont, Shangri la, Raffles, Ritz Carlton, Marriot, Hilton, Radisson mm. Utbudet är enormt.

Beroende av vilken anledning du kommer till Dubai finns det olika alternativ.

Strandhotell i Dubai

Som turist är det självklart trevligt med ett strandhotell. Många av strandhotellen ligger på Jumeirah beach Walk ca 30 minuters bilfärd från flygplatsen när det är lite trafik. Detta är framför Dubai Marina. Att bo på stranden är lite dyrare än stadshotellen. På JBR walk har du massor av bra hotell. Några ligger direkt på stranden och har egen privat strand. Andra ligger på andra sidan strandpromenaden tex Sofitel, Mövenpick, Oasis Beach tower, JA Ocean view med mera. Här är priset ofta lite lägre än de med direkt läge på stranden. Det är dock väldigt enkelt att ta sig till stranden och de flesta hotellen erbjuder en strandväska med handduk.

Andra alternativ om du vill ha strand är hotell är de som ligger på Palm Jumeriah eller längs med Jumeirah Beach.

Atlantis Palm Jumeirah

Ett annat alternativ är att bo på den första konstgjorda palmen Palm Jumeira. Atlantis är det första hotellet som öppnade upp. Atlantis har 1600 rum och en enorm vattenpark. Atlantis är ett bra hotell för barnfamiljer, poolområdet är enormt och de får tillgång till vattenparken. Hotellet är fullt med bra restauranger och barer.

På Palmen finns även tex One & Only The Palm, Zabeel Saray, W (nytt 2019), Sofitel, Rixos, Anantara, Waldorf Astoria, Fairmont och Kempinski. Alla dessa hotell är i lyxkategorin.

Atlantis är ett bra strandhotell i Dubai för dig som kommer med barn.

Atlantis Palm Jumeirah

Ett nytt sätt att resa är att använda Airbnb. Här kan vem som helst lägga ut sitt boende för turister. Allt från budget till fina villor på palmen. Airbnb är stort i Dubai och det finns hur mycket som helst. Kolla här. 

Hotell för affärsresenär till Dubai

Kommer du som affärsresenär beror det på vilken del av staden du skall ha mest möten. Kommer du för någon kongress på World trade center så är hotellen på Sheikh Zayed nära. Här finns flera bra och du kan gå från tex Conrad, Fairmont och Sheraton. Det finns en bro (med AC…) som du kan gå över motorvägen för att enkelt komma till mässan. Precis intil mässan har du ett Novotel samt ett Ibis.

Skall du besöka Jebel Ali Free Zone så är hotellen i Dubai Marina och Jumeirah Beach strip närmast.

Om du är ute efter mera budget alternativ rekommenderar vi något av Ibis eller Holiday Inn Express hotellen. Inga av dessa är direkt på stranden då endast 5 stjärniga hotell ligger direkt på stranden men om du åker utanför rusningstrafiken tar det mellan 15 – 30 minuter till stranden oavsett var du bor.

Andra hotell som är nästan ett måste att se är: Burj Al Arab (ingen introduktion behövs…), The Address Down Town (bra utsikt från deras barer över Burj Dubai, världen högsta byggnad) och Madinat (3 hotell och en uppbyggd souk full med restauranger och barer).

Här kan du läsa mera om olika områden i Dubai. 

Måste göra i Dubai

Topplista med de saker som du inte får missa.

Måste göra i Dubai

Unik ökensafari

Upplev naturen på riktigt.

Unik ökensafari

Hotell i Dubai

Vart är bäst att bo?

Hotell i Dubai