Starta företag i Dubai


Vi bakom Dubaiguide har ett samarbete med ett företag i Dubai där en av affärsidéerna är att hjälpa till att marknadsföra och distribuera unika Svenska och Skandinaviska produkter. Har ni en produkt som ni tror skulle passa för Dubai, Förenade Arab Emiraten eller mellan östern så kan ni kontakta oss bakom Dubaiguide så kan vi se till att ni hittar rätt. Obs: vi hjälper inte till med den legala biten. Då rekommenderar vi Creative zone som har specialiserat sig på detta. Klicka här för mera information.

Att starta och driva företag i den här regionen kan ibland vara frustrerande. Särskilt utan de rätta kontakterna. Då det finns mycket pengar i Mellanöstern så är det en marknad som man bör vara på.

Att sätta upp ett företag i Dubai kostar från 40-50 000 kr och uppåt beroende på vilken typ det är och hur stort det är. Lättast är att sätta upp i “free zones”. Detta är speciella zoner där man kan driva företag skattefritt (det är istället fasta årsavgifter som blir som en skatt). Ett annat alternativ är att hitta en lokal partner som delägare. Han måste då äga minst 51 % men kan vara med som “sleeping partner”, dvs att han inte är aktiv i företaget. Jag rekommenderar dig att ta kontakt med Creative Zone som kan hjälpa dig med den legala biten när det gäller att sätta upp företag: Creative Zone.

Ibland för jag frågan hur det är att göra affärer med en så annan kultur. Det är svårt att säga då man dagligen är i kontakt med folk ifrån hela världen och inte bara en kultur. Den kultur som du kommer komma i kontakt med mest är den Indiska kulturen då det är väldigt många Indier som är här och jobbar.
Här är min hemsida för detta företag: www.chikara-consulting.com

Om du behöver hjälp med att hitta personal i Dubai kan jag rekommendera denna sida: Dubai jobb sida