Dubai världens mest mångkulturella stad!

Intervju om Dubai
October 24, 2022
3 grymma hotell på Palm Jumeirah i Dubai
December 15, 2022

Dubai världens mest mångkulturella stad!

Förenade Arab Emiraterna är det land med mest människor från olika länder. I hela landet uppskattas det att 88 % kommer från andra länder. Då många av de andra emigranterna som Abu Dhabi, Ras Al Khaimah och Fujairah har högre andel Emiratater, att andelen med utländsk bakgrund är ännu högre i Dubai. 

Detta är för mig en av tjusningen med Dubai. Här har man chans att träffa alla nationaliteter. Jag bodde 13 år i Dubai och får ibland frågan om jag lärt mig Arabiska. Min Arabiska är inte speciellt bra men jag har lärt mig lite om hela världen! Man lär sig ord från alla möjliga språk och även om andras kulturer. Mycket intressant! 

En av de saker jag arbetar med nuförtiden är just interkulturell kommunikation. Där har mina 13 år i Dubai hjälpt mig något enormt! 

Så om du vill turista eller bo i en global smältdegel, då är Dubai rätt plats för dig! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *