Address Down Town har öppnat igen (video)
December 5, 2018
Det blev 13 år i Dubai…
November 24, 2021

COVID-19 i Dubai

Det senaste om Covid 19 i Dubai

Hej alla! Jag ville bara ge er alla en snabb uppdatering om situationen med covid 19 i Dubai. Antalet nya fall minskar och fler människor vaccineras för varje dag. Naturligtvis måste vi fortfarande vara försiktiga och följa säkerhetsåtgärderna (bära masker, ta socialt avstånd osv.), men det ser ut som om saker och ting sakta återgår till det normala. Jag hoppas att ni alla håller er säkra och friska där ute!

Från och med den 8 november 2022 behöver du inte längre visa upp något intyg på vaccination eller negativt PCR-test för att få resa in i Förenade Arabemiraten.

Från och med den 8 november 2022 har Förenade Arabemiraten sagt adjö till vaccinationsintyg och negativa PCR-tester för inresa. Från och med då kommer invånare och besökare att ha större frihet att röra sig inom landet. Denna efterlängtade förändring innebär en välkommen lättnad för dem som planerar att resa inom Förenade Arabemiraten, eftersom de slipper oroa sig för att få ett intyg eller test bara några veckor före resan. Nu, mer än någonsin, uppmuntras internationella resenärer att utforska detta vackra och mångsidiga land med öppna armar!

Tvätta händerna regelbundet och undvik att röra ansiktet

Att hålla sig frisk och virusfri är viktigt för många under denna tid, vilket gör det viktigt att komma ihåg grundläggande hygieniska vanor som att tvätta händerna regelbundet. Att tvätta händerna ofta med tvål och vatten är viktigt för att avlägsna alla bakterier som du kan ha stött på under dagen. Dessutom bör du försöka att inte röra ansiktet så mycket som möjligt eftersom händerna har kontakt med fler ställen under dagen som kan vara mer mottagliga för överföring av bakterier. Så glöm inte: få händerna skinande rena och håll händerna borta från ansiktet!

Situationen i Dubai och Förenade Arab Emiraten ändras dagligen när det gäller Covid 19. Använda dessa länkar för de senaste uppdateringarna:

https://www.thenational.ae/uae/coronavirus

https://gulfnews.com/world/coronavirus

Angående reserestriktioner så finns det senaste på dessa länkar:

Emirates Airline:

https://www.emirates.com/ae/english/help/covid-19/dubai-travel-requirements/tourists/

Dubai Tourism:

https://www.visitdubai.com/en/sc7/articles/coronavirus-advisory

Tidigare information om Covid 19 i Dubai:

Precis som de flesta länder i världen har Förenade Arabemiraten drabbats av coronaviruset. Det första fallet av Covid-19 upptäcktes den 29 januari, när en familj från Wuhan, Kina besökte Dubai. Idag, den 28 juni 2020, finns det 47,360 bekräftade fall med 311 döda i en befolkning på ungefär 10 miljoner. Detta i hela landet, Förenade Arab Emiraten. Värt att notera är att ca 80 % av befolkningen är ”expats” från andra länder och i princip alla av dessa är under 60 år. 35,834 patienter, har när detta skrivs återhämtat sig.

Dubai agerade snabbt och kraftfullt med restriktiva åtgärder som infördes, då Dubai krävde att  invånarna skulle ha polistillstånd för att få  lämna sina hem. I april var restriktionerna som hårdast.

Covid 19 patienter har behandlats gratis, oavsett om de varit försäkrade eller ej.
Myndigheterna i Dubai har varit  solklara med sitt ’’Zero-tolerance’’ tillvägagånssätt, alla invånare som inte respekterade regeringens avgörande åtgärder, fick böter. Tillslut behövde myndigheterna ålägga mer än 50,000 böter för överträdare.

 Idag behövs det inget polistillstånd längre, men 2 meters avstånd och ansiktsmask är ett måste.

Gallerior, marknader och köpcentrum

Dubai stängde även ner alla gallerior och marknader i nästan två månader men öppnade dem igen, med försiktighetsåtgärder på plats, i maj. Säkerhetsvakter mäter temperatur på människor innan de tillåts tillträde i butiker/gallerior. Folk uppmuntras också att använda den handdesinfektion som finns uppställd i samtliga affärslokaler. Butiker som säljer viktiga varor, inklusive stormarknader och apotek har fått tillstånd att arbeta dygnet runt.

Arbetslivet under Covid

När det gäller arbetslivet så har Dubai sett en enorm förändring. Under de första dagarna av utbrottet fick de flesta av de anställda besked att arbeta hemifrån om de kunde. Men det börjar långsamt förändras.

Onlineundervisning

När det gäller undervisning så har Undervisningsministeriet stängt alla skolor och universitet fram till läsårets slut och därmed bytt till onlinebaserad distansundervisning. Lektioner samt prov genomförs hemifrån med hjälp av olika kommunikationsappar såsom Zoom, GoToMeeting, och Skype.

Restauranger och andra åtgärder

Andra åtgärder som syftar till att begränsa spridningen av viruset inkluderar ett förbud mot shishapipor, nedstängning av nattklubbar samt avbokningar av evenemang för att förhindra stora sammankomster.

Restauranger i Dubai förbjöds tidigare ta emot sittande gäster men kunde fortfarande leverera mat. I maj tillät myndigheterna åter restauranger att ta emot gäster som vill äta på plats, förutsatt att borden är placerade med minst två meters mellanrum, med ett minskat antal människor per bord och en kapacitetsgräns på 30 procent. Engångsbestick blev också ett måste, för säkerhetsskäl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *