Världens längsta zipline i Ras Al Khaimah
December 15, 2021
Kul film från Dubai World Island
September 12, 2022

En dag på Expo 2020

Världsutställningen öppnade tillslut! Efter att ha blivit uppskjutet ett år pga Covid kunde Expo 2020 i Dubai äntligen öppna. Även om det blev 2021 så valde organisatörerna att behålla namnet 2020. Kanske för att så många skyltar redan var klara…

Jag hade förmånen att besöka Expo två gånger under 2021.

Planera ditt besök

Området är stort och det finns väldigt mycket att se. Har du bara en dag på dig att besöka Expo så försök att planera lite av ditt besök innan. Gå in på hemsidan, studera kartan, fråga andra som varit där vilka montrar som är värda ett besök. Hitta saker som du är intresserad av och planera efter det. Första dagen jag var där hade vi inget planerat och vi gick bara runt. Efter att ha gått in i flera montrar som inte var speciellt bra insåg vi att vi måste ha en plan. Jag började skicka ut SMS till vänner som varit där innan för att fråga vilka montrar som de tyckte var värda ett besök. Om du har mer än en dag så kan det funka att bara strosa runt första dagen och sedan planera dag två.

Bra montrar

Några av de montrar som är bra som jag besökte och är värda ett besök är Saudi Arabien, Tyskland och Australien. Tänk på att många av de bra montrarna har lång väntetid. Jag fick höra att andra bra montrar är Japan, Singapore och Förenade Arab Emiraten. Då det var väldigt lång kö för dessa montrar hann jag tyvärr inte med dom.

Hur är Svenska montern?

Mitt första intryck var sådär. Men efter att ha fått en genomgång av montern av personal där så tycker jag att det var ett helt ok besök. Självklart ett måste att se när man är där. Kan även rekommendera den Finska montern som visar lite ny innovation. Här är jag med Lars-Eric Unestal som gjorde en presentation i Svenska montern.

Området är uppdelat i 3 delar med olika teman. Sustainability (där Svenska montern ligger), mobility och opportunity. Alla delar har en egen monter som är lite större. Om du bara är en dag på expo rekommenderar jag att du ser den i Mobility och den i Sustainability. Har du två dagar rekommenderar jag alla tre.

Är ett besök på världsutställningen värt det?

Absolut. Det är en fantastisk upplevelse att vara där och se vad de har byggt upp. Massor av coola byggnader, utställningar och inspiration om ny teknik. Passa på och åk ner innan det är försent. Sista datum för Expo 2020 är 31a mars 2022.

Vill du åka ner med ditt företag som grupp? Hör av dig till mig så  styr vi upp något. Här kan du läsa mera om Expo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *