Bästa stranden i Dubai

Sol och bad är en viktig del av Svenskars Dubai upplevelse! Här är de stränder som vi rekommenderar:
Jumeirah Beach Walk är en plats där blandningen av kulturer är i högsta grad aktuell. Här hittar du män och kvinnor i västerländska kläder bredvid människor i traditionell klädsel. En av de mest populära stränderna med mycket folk på helgerna (fredag-lördag). Vissa delar av stranden är privat och tillhör hotell. Här får ni betala för att komma in. Här finns duschar och solstolar att hyra. Du har även WIFI på stranden. Vintern 2014/2015 blev det nya köpcentrummet mellan stranden och The Walk klart. Det är välgjort och har utökat antalet restauranger och kaféer. Här kan ni enkelt spendera en dag. Sola, bada, fika och ät lunch på någon av restaurangerna.

Kom ihåg att gå runt i baddräkten är endast tillåtet på badstranden! Så sätt alltid på lite kläder om du väljer att gå på strandpromenaden : The Walk, för en drink eller ett mellanmål.

Al Mamzar Beach Park med en yta på 106 hektar erbjuder grillplatser, privata stugor att hyra, pool, matställen, skyddad strand, en lugn lagun, en naturskön tågbana och många lekplatser. Bakgrundsmusik spelas hela dagen och det finns trevliga gräsytor med rastplatser . Den ligger ca 5 km efter avfarten till Hamriya hamn (i gamla delen av Dubai när Dubai Creek).
Det skönaste och mest avkopplande med Al Mamzar Park är att det är en strandpark med fem vidsträckta stränder försedda med vakttorn, badvakter, omklädningsrum och skugga för strandbesökare. Stranden kan enkelt nås från många ingångar och grindar för enskilda och bilar.

Kite Beach, som också är känd som Sheikh Hamdan Beach, är en lång orörd sträcka av vit sand som är extremt ren och har massor av aktiviteter som kite-surfing, strandtennis, beachvolley och kajakpaddling. Det finns duschar, toaletter och omklädningsrum, plus en fantastisk fin utsikt över Burj Al Arab. Där är mycket folk på helgerna (fredag och lördag).

Jumeirah Beach Park, som är ett av Dubais mest populära utomhusområden, har också varit det under de senaste 25 åren. Parken kommer att vara stängd under de kommande två åren för att ge plats för stadens ambitiösa kanalprojekt. Jumeirah Beach Park är en av de äldsta i emiratet. Dess 13 hektar allmän strand och park stängdes för allmänheten i oktober 2014. Den förväntas att åter öppna, men med nytt utseende, i slutet av 2016.

Barasti Beach, som är en del av Le Meridien Mina Seyahi Beach Resort & Marina, har ingen inträdesavgift. Det är en stimulerande, livfull spännande mötesplats vid stranden. Bara ett stenkast från havet, med bra musik, en ljuvlig meny och läckra drinkar. Det är inte konstigt att Barasti har blivit en ikon för Dubais sociala scen.

Det är också möjligt att besöka strandklubbar i ett antal 4 och 5-stjärniga hotell i Dubai. Där kommer du att behöva betala!

Varför inte testa att åka vattenskotter? En riktigt cool upplevelse! Läs mera här.