Restauranger i Dubai

Restaurangutbudet i Dubai är enormt och det finns något för alla smaker och alla budgetar.

Har du liten budget rekommenderas ett Shawarma stånd som finns lite överallt i stan. Detta är den lokala Kebaben som är lite mindre en vad vi Svenskar är vana vid och säljs i pitabröd. En Shawarma brukar kosta mellan 3-5 Dirhams (6-10 kr). Vad som gäller i övrigt om din budget är låg är food courts i shoppingcentrumen. Där finns de flesta internationella snabbmatskedjorna plus några lokala varianter representerade. En Big Mac meny kostar 15 AED (30 kr)

Mellanbudget kan vi rekommendera Noodle House eller Wagamama som båda är kedjor med Asiatisk mat. Här serveras maten snabbt till ett hyggligt pris. Dessa kedjor har restauranger utspridda lite överallt i Dubai.

Har du lite högre budget så är det hotellen som gäller. Det är endast restauranger i hotell som har alkohol licens vilket innebär att de flesta hotell har minst 5 olika typer av restauranger. Ni kan då förstå utbudet. Den hetaste restaurangen just nu är Nobu på Atlantis. Se till att boka bord innan!

Två nya områden som är trevliga att äta på är Marina walk och The walk på Jumeirah Beach. Här kan man strosa runt och hitta flera olika bra restauranger på mellanpris nivå. Här blir det inte så dyrt då de inte har alkoholtillstånd och du sparar in pengar på att inte dricka vin.

Vill du strosa runt mellan olika restauranger men ändå kunna ta ett glas vin till maten rekommenderar vi Madinat som är en uppbyggd souk (traditionell marknad). Här finns ett stort utbud av massor av olika restauranger.