Spela golf i Dubai

Dubai må i praktiken ligga mitt i öknen, men det har inte hindrat ingenjörer och banarkitekter från att bygga mängder av golfbanor i emiratet. I och omkring huvudstaden ligger ett tiotal högklassiga golfbanor, varav flera är obligatoriska stopp på de stora tourerna. Dubai är på alla sätt och vis ett paradis för golfare, oavsett skicklighet.

Alla golfbanor i Dubai är av absoluta världsklass och greenfee-avgiften är inte helt billig.

Nedan är några av de mest kända:

Dubai Creek Golf & Yacht Club

Dubai Creek har vunnit fler utmärkelser än någon annan golfbana i Dubai. Den är belägen i direkt anslutning till de centrala delarna av staden, vilket gör att det är enkelt att komma hit. Närheten till staden gör också att banan får en speciellt karaktär. Det är en fascinerande upplevelse att slå ut på de otroligt vackra hålen med stadens siluett i bakgrunden. Klubbhuset är för övrigt fascinerande i sig. Det är 45 meter högt och är designat som en dhow, det vill säga ett arabiskt segelfartyg.

Om du vill spela på Dubai Creek kan du välja mellan greenfee för 9 hål respektive 18 hål. Golfbil och bollar för uppvärmning på banans driving range ingår i greenfee-avgiften.

Emirates Golf Club

Även Emirates Golf Club ligger på nära avstånd från staden Dubai. Anläggningen omfattar två 18-hålsbanor, The Majlis och The Faldo, den senare givetvis uppkallad efter golflegenden Nick Faldo. De två 18-hålsslingorna räknas som några av de bästa i Förenade Arabemiraten och är alltid inkluderade i topplistorna över världens 100 bästa banor. Lite speciellt är också att The Majlis faktiskt var den första golfbanan att byggas i hela Mellanöstern. Banan invigdes redan 1987.

Det är något dyrare att spela på The Majlis än på The Faldo. Det är dock lättare att få tid på The Faldo. Unikt med The Faldo är att också att banan är försedd med belysning för spel kvällstid.

Jumeirah Golf Estates

Om du inte nöjer dig med en eller två 18-hålsslingor är Jumeirah Golf Estates den perfekta anläggningen för dig. Här finns nämligen inte mindre än fyra 18-hålsbanor (i dagsläget är bara 2 öppna – Earth och Fire). De är alla designade av golflegender av rang. Greg Norman, Sergio Garcia, Vijay Singh samt den världsberömde banarkitekten Pete Dye har tillsammans skapat totalt 72 hål av utsökta golfupplevelser. Banorna går under namnen Fire, Water, Earth och Wind.

På Earth spelar man avslutningen till “Race to Dubai” som Henrik Stensson vann 2013. Under högsäsong och helger kan det vara svårt att får Tee time så se till att boka i tid.

The Montgomerie Dubai

The Montgomerie Dubai är en golfbana över 18 hål med stadens skyskrapor i bakgrunden. Det är den brittiske legenden Colin Montgomerie som tillsammans med banarkitekten Desmond Muirhead har ritat banan. Golfbanan ligger i direkt anslutning till ett femstjärnigt hotell, The Address, så om du söker lite extra lyx i samband med din golfupplevelse är The Montgomerie Dubai ett bra val.

En unik egenskap med The Montgomerie Dubai är att priset för en 18-hålsrunda bestäms av tillgång och efterfrågan. Ju färre som vill spela, desto billigare blir rundan.

Andra bra golf banor i Dubai:

Ovan är ett urval av banor. Andra bra banor är: Els Club, Al Badia, Arabian Ranches och Jebel Ali. Vi kan även rekommendera banorna i Ras Al-Khaimah eller i Abu Dhabi. Yas Links i Abu Dhabi har blivit vald som en av världens 50 bästa banor (utanför Nordamerika).

Hjälp med bokning av golf i Dubai (enbart grupper)?

Vi kan hjälpa till med golf bokningar för grupper på mer än 10 personer. Vi kan även hjälpa till med hotell och transfers för grupper. För golf bokningar eposta: oandermo(@)helmsbriscoe.com.