Bästa Japanska restaurangerna Dubai

W äntligen i Dubai
August 28, 2016
Burj Khalifa är världens högsta byggnad och ligger i Dubai.
För dig som funderar på att åka till Dubai
October 21, 2016

Bästa Japanska restaurangerna Dubai

Sushi, Dubai, Sushi shop

I Dubai finns ett fantastiskt utbud av restauranger. Med en sådan stor blandning av invånare så är det bara naturligt att det även finns bra etniska restauranger.

Mitt favorit kök är det japanska. Då min fru har Japanska rötter blir det ofta vårt middagsval.

Här är en topplista med våra favoriter. 3 moderna och 3 klassiska.

Moderna:

Nobu

chef Nobu är en japansk kock som arbetat i hela världen. Under 90 talet började han expandera sina restauranger med hjälp av Robert De Niro. Sedan några år tillbaka finns Nobu i Dubai ute på ATLANTIS på Palm Jumeirah. Jag kan varmt rekommendera ett besök. Dyrt men mycket bra mat.

Zuma

Ett restaurang koncept ursprungligen från London. chef Rainer Becker utvecklade konceptet när han under 6 år arbetade i Japan. Menyn beskrivs som “contemporary Japanese”. Hippt, trendigt och fantastisk god mat gör det till ett perfekt besök när du är i Dubai. Ligger mitt i DIFC – Dubai international Financial center.

Sushi shop

En Fransk kedja utvecklad av chef Joel Robuchon. En 2 star Michelin kok från Frankrike. Han lärde sig bemästra hur man gör Sushi under chef Giro i Tokyo. Känd för sin 3 stjärniga Michelin restaurang i Tokyo. Hit går vi när vi är sugna på Sushi. Riktigt bra och inte alltför dyrt. Finns nu även nere på JBR Walk som er ett måste stopp om du kommer som turist.

3 klassiska

Här kommer de 3 bästa som serverar klassisk Japansk mat.

Kiku

Ligger inne i Le Meridien Airport. Här hittar du Dubai japanska expats på helgen. Klassiska Japanska rätter med mycket hög kvalitet.

Bentoya

Har flera restauranger i Dubai. Den största ligger längs med Sheikh Zayed i närheten av hotell Dusit Thani. Ligger på baksidan så inte så lätt att hitta. Trots det är här oftast fullt. Vilket brukar vara ett bra tecken. Deras Ramen är perfekt. Även bra bentos. Mycket enkelt inrett och inte så lyxigt som de andra restaurangerna i denna artikel. Billigare men fortfarande hög kvalité. Här serveras ingen alkohol då de inte är i anknytning till något hotell.

Tomo

Ligger högst upp i Raffles hotell. Kökschefen är Japan och känd bland Japanska expats då han under många år drev Kisaku, en annan mycket bra japansk restaurang i Dubai som nu är nedlagd. Har de fortfarande fredags brunch, testa och ät sushi tills det kommer ut ur öronen. De gjorde vi….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *