Dubai Aquarium

Dubai Aquarium.

Visste du att havet täcker mer än 70% av planetens yta?

Besök ett av världens största akvarium! Med sina 10 miljontals liter vatten lever mer än 33 000 olika vattenvarelser här.

140 olika arter, över 300 hajar (inklusive den största samlingen av sandtigerhaj i världen) och ett flertal rockor lever tillsammans i det gigantiska akvariumet som skapar en magisk undervattensvärld.

Dubai Aquarium sträcker sig 51 m på längden är 11 m högt och 20 m brett. Den upptar en stor del av Dubai Mall och är en viktig mittpunkt för shoppingcentret. Här finns också väldens största utsiktspanel som är 32.8 m bred och 8.3 m hög.

Denna udda kombination av shoppingcenter och undervattensvärld ger dig en unik upplevelse. Var skulle man kunna hitta detta om inte i Dubai?!

Om du inte nöjer dig med att titta på den enorma utsidan, kan du även besöka Dubai Aquarium´s 270 graders tunnel som är 48 meter lång. Där går du igenom akvariet och få en levande bild av det fantastiska djurlivet! Inne i akvariet finns ett speciellt belysningssystem som ändrar atmosfären i akvariet beroende av tiden på dygnet. Detta gör besöket ännu mer intressant och magiskt.

Om du vill upptäcka akvariet från ovan erbjuds besökarna att ta en båttur, där båten har glasbotten för bästa upplevelse. Du kan bokstavligen stå mitt i ett undervattensäventyr!

För de allra modigaste finns det också möjlighet att snorkla, dyka, mata hajar och mycket mer! För den som vill föreviga denna känsla kan man med hjälp av en Go Pro kamera filma sitt egna äventyr.

Bara rädslan sätter gränserna på denna galna once in a lifetime upplevelse!

För er som vill hålla er på det torra, finns istället möjligheten att se när Dubai Aquariums egna dykare matar hajar och rockor. Detta sker dagligen under olika tider på dygnet. Ni kan också få träffa personal som gladeligen delar med sig av hemligheter och intressant information om de exotiska blötdjuren.

Var finns Dubai Aquarium?

Dubai Aquarium hittar ni på Dubai Malls marknivå (G – Ground Level). Det är väl skyltat och inte alls svårt att hitta!

Vad kostar besöket?

Eftersom varje upplevelse kostar olika är det enklast att gå in på följande länk för att se vad äventyren kostar.

http://www.thedubaiaquarium.com/en/Visitus/TicketInformation.aspx

Här kan du också boka online för att slippa långa köer och försäkra dig om din plats!

Givetvis kostar det inget att stå utanför och titta!

Eftersom vissa äventyr har olika regler och villkor för att deltaga. Är det också viktigt att ni går in på länken nedan och kollar upp vad som krävs! Klicka på de olika valen i menyn till vänster på sidan. Information står längs nere på varje sida.

http://www.thedubaiaquarium.com/en/Explore/AquaticExperiences/CageSnorkelling.aspx

Även om detta kanske kostar en slant, så är det väl värt ett besök!

Öppettider.

Söndag – Onsdag 10:00 – 23:00

Sista insläpp: 22:30

Torsdag – Lördag 10:00 – 00:00 (midnatt)

Sista insläpp: 23:30

Tänk på att öppettiderna kan ändras! För att vara säker på rätt tider vänligen kolla denna länk:

http://www.thedubaiaquarium.com/en/Visitus/OpeningHours.aspx

Kontakt.

Tel : +971 4 448 5200
Email : enquiries@thedubaiaquarium.com
Hemsida : www.thedubaiaquarium.com