Dubai Parks & Resort öppnar i Oktober 2016!

Aktiviteter för barn på Dubai Mall
April 5, 2016
Några coola äventyr du kan göra i Dubai
May 29, 2016

Dubai Parks & Resort öppnar i Oktober 2016!

I oktober 2016 kommer Dubais nya megastora resort, Dubai Parks and Resort att slå upp sina dörrar. Totalt kommer det att finnas 3 nöjesparker, en vattenpark och ett hotell.

Motiongate som är en av parkerna, är inspirerat av Hollywood. Här kan man uppleva filmer som man aldrig tidigare upplevt dem. Mer action och mer spänning. Här kan man hitta allt från Hotel Transylvania, Ghostbusters, Zombieland, Smurfarna, Shrek, Madagascar, Kung Fu Panda, Step Up till The Hunger Games teman. Här finns något för alla oavsett ålder.
Parken är uppdelat i 5 zoner (Studio Central, Sony Pictures Studios, Smurfs Village, Dreamworks och Liongate). Parken är fylld med attraktioner, restauranger, butiker och kiosker.

Den andra parken är Bollywood, så klart inspirerad av den indiska musik och film kulturen. Detta är väldens första nöjespark som är helt dedikerad till indiska Bollywood. Precis som Motiongate är Bollywood uppdelad i 5 zoner (Bollywood Boulevard, Mumbai Chowk, Rustic Ravine, Royal Plaza och Bollywood Film Studio Featuring Hall Of Heroes.) På denna 1.7 miljon ft² (ca 160000m²) stora park hittar man 16 attraktioner, Broadway inspirerade Bollywood-musikaler, restauranger, caféer, butiker och mycket mycket mer.

Även Legoland kommer att finnas som nöjespark. Både som ”vanlig” nöjespark men även som vattenpark. Denna nöjespark passa bättre för de små (2-12 år). Med över 40 attraktioner och shower kommer dagen att vara fullspäckad på Legoland. För att bygga upp denna parken användes 60 miljoner Legobitar och totalt har parken 15 000 Lego-modeller. Vattenparken har över 20 Lego-inspirerade attraktioner och är den enda vattenparken i hela regionen som är designad för mindre barn.

Riverland ligger i mitten av Dubai parks. Här bjuds du på en fascinerande resa till både The French Village, Boardwalk, India Gate och The Peninsula. Möt upp med dina vänner eller luncha med familjen på någon av de 50 restauranger som finns här. Efter maten kan du gå längst den 1 km långa kanalen, shoppa, uppleva gatukonstnärer eller bara koppla av i den sköna miljön.

Hotellet på Dubai Parks heter Lapita och är en del av Marriotts hotellkedja. Det är inspirerat av det Polynesiska folket och deras historiska resa till de obebodda öarna i Stilla havet. Förutom hotellets 504 rum och 3 villor finns det även 5 restauranger, barer, en familjepool, lek lagun för barnen, spa och hälsoklubb på hotellets område.

Dubai Parks & Resort hemsida: https://www.dubaiparksandresorts.com/ENLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *