Dubai Underwater Zoo

Dubai Underwater Zoo.

Tänk dig att du går i en miljö taget från både regnskogen och havet. Här kommer du att finna dig ansikte mot ansikte med livsfarliga pirayor, gigantiska kattfiskar, lekfulla uttrar, pingviner och mycket mycket mer.

Möt The King Croc!

En 750 kg tung och över 5 meter lång krokodil. När den hittades var den endast 2.4 m lång och utsågs till en ”problem” krokodil av den lokala befolkningen i Queensland, Australien. Nu har den äntligen hittat hem på Dubai Underwater Zoo!

Bli hänförd av de otroliga nattdjuren som lever i Förenade Arabemiraten.

Dessa mystiska djur tar dig med på en resa för att upptäcka den fantastiska mångfald av arabiska djur. På ett område av 200m² kan du finna dessa nattdjur samt ett urval av djurarter som trivs i ökenmiljö. Här är allt från arabiska paddor, fladdermöss, stora kamelspindlar, skorpioner och igelkottar till beslöjade kameleonter, speciella geckos, utsmyckade ödlor och ökenmöss. Lära dig mer om deras överlevnad i ökenområden.

Hälsa på hos Kraken!

Upptäck den gigantiska Stillahavs-bläckfisken och hans mångarmade familj. I denna fascinerande värld av flera nya bläckfisk arter, kommer du att bevittna deras kuslig förmåga att dölja sig, härma andra djur, ändra form, färg och manipulera sin omgivning. Du kommer även att få se och röra en kopia av en 10-armad och 14 meter lång bläckfisk, ett rovdjur från havets djup som få någonsin har sett. Detta är som hämtat från The Pirates of the Caribbean filmerna!

Legenden om den fartygs sänkande Kraken, blir till verklighet!

Kostnad?

Dubai Underwater Zoo är en del av Dubai Aquarium. Därför ingår inträdde till båda när du köper entrébiljetter till Dubai Aquarium.

För mer information, var god se på länken nedan.

http://www.thedubaiaquarium.com/en/Explore/underwater-zoo/KingCroc.aspx