Alkohol i Dubai

Vi får ofta frågan hur det fungerar med alkohol i Dubai så här tänkte vi skriva det ni ska tänka på. Det är tillåtet att dricka alkohol i Dubai men tillstånd att servera ges i dagsläget bara till hotell och ett fåtal privata klubbar. Åldersgränsen för att dricka alkohol är 21 år.

Kan man köpa alkohol i butik i Dubai?

Det går inte att köpa alkohol i Dubai i butiker om du inte har uppehållstillstånd och en alkohollicens. Denna går inte att få om man är Muslim. För turister som kommer hit och vill ha ett glas vin på rummet innan middag så rekommenderar vi att köpa på tax free på flygplatsen i Dubai efter passkontrollen. Utbudet är inte enormt, men helt ok och priserna är ungefär samma som i Sverige.

För er som stannar lite längre och behöver fylla på i förrådet så kan man åka till grann Emiraten Ajman där det är tillåtet att köpa. Men kom då ihåg att det är olagligt att ha alkohol i bilen på vägen tillbaka då ni måste åka igenom Sharjah som är Emiraten imellan där all alkohol är strikt förbjuden. Så var försiktig!

I övrigt så kan nämnas att utelivet i Dubai är riktigt bra och på inneställena flödar alkoholen som i vilken större metropol som helst. Så i det stora hela är det ingen fara men man bör undvika att dricka alkohol på offentliga platser. Det är tex inte ok att ta med sig egen alkohol till stranden.

Dubai är en modern stad i en region med traditionella värderingar. Här samlas människor från hela världen så det kan vara bra att respektera det. Det är dock många västerlänningar som bor här och många som kommer på semester. Så att dricka vin på restauranger, barer och nattklubbar är inga problem bara du uppför dig.

Under Ramadan, fastemånaden, är det fortfarande tillåtet att dricka alkohol efter Iftar. Dock så är live musik och underhållning förbjudet så de flesta nattklubbar har stängt.

Här kan du läsa mera om de hetaste nattklubbarna just nu.