Burj Khalifa i Dubai

Med sina 828 m över marken ger byggnaden dig en magnifik utsikt över staden. Totalt har Burj Khalifa 164 våningar och på den 148 våningen finns utsiktsplats med möjlighet för besökarna att gå ut på världens högsta observationsdäck. Låt denna storslagna och vackra byggnaden hänföra dig och visa dig en panorama av Dubai som du inte kan uppleva någon annanstans!

Även på våning 124 och 125 erbjuds besökarna på intressanta aktiviteter. Här kan ni blicka ner på världen genom ett högeffektivt teleskop, gå ut på utsiktsterrassen, köpa souvenirer, lära dig mer om Burj Khalifa, ta unika bilder av dig och byggnaden med hjälp av modern green screen, testa ”Dubai – A Falcon´s Eye View och mycket mer. Byggnaden har även världens snabbaste dubbeldäcks hiss, så räkna med lite pirr i magen!

Ordet Burj betyder torn på arabiska och själva namnet Khalifa fick byggnaden till ära av Förenade Arabemiratens president Khalifa bin Zayed Al Nahyan.

Burj Khalifa började byggas den 21 september 2004 och från början var det tänkt att skyskrapan skulle vara 705 meter högt och heta Burj Dubai, men under byggandet ändrades planerna till något mer storslaget och blev både högre och fick nytt namn.

Den 4 januari 2010 var äntligen Khalifa färdigt, projektet tog mer än fem år att genomföra och beräknas ha kostat 1,5 miljarder USD.

Byggnaden är inte enbart för besökare att ta del av, det utrymmer även både hotell, bostäder och kontor.

Hur kommer du hit?

Lättast är om du tar Dubai Metron till stationen Burj Khalifa/Dubai Mall (röda linjen). Därifrån kan man gå igenom Dubai Mall ner på Level LG (Lower Ground Level). Här hittar du Burj Khalifas entré och biljettkassan. Det är enkelt att hitta, det finns gott om skyltar och hjälpsam personal att fråga!

Biljetter till Burj Khalifa.

Priserna varierar beroende på vilken dag, period och tid du väljer! Oftast är det billigast på förmiddagen och på kvällen, medan det är lite dyrare mitt på dagen.

Under vissa perioder kan det vara svårt att få tag på biljetter då byggnaden har många besökare, så planera ditt besök väl om du vill spara tid och pengar. Förboka gärna i god tid för att vara säker på bästa bud! Tänk också på att vara på plats i tid, då köerna kan bli långa.

Räkna med att besöket av Burj Khalifa tar minst 1,5-2 timmar.

Priser?

Biljetter till At the top – sky på den 125:e och 148:e våningen är mer exklusiva och kan kosta en del! Räkna runt 350-500 AED per person. Detta pris gäller för både barn och vuxna.

Om du nöjer dig med att stanna på den 124:e våningen kostar biljetterna runt 95-300 AED per person för barn och 125-300 AED per person för vuxna.

Barn under 4 år är gratis.

Som sagt alla priser kan ändras. För att boka och kolla aktuella priser klicka här.

Här kan du också hitta information om regler och säkerhet inför besöket. Samt olika slags service som erbjuds.

Burj Khalifa ligger vid Dubai Mall. Här kan du lära dig mera om Dubai mall.